"Це був виклик для всієї моєї команди, і ми його прийняли!": як Алан Бадоєв і Олена Коляденко впорались з організацією "Ходи Гідності" до Дня Незалежності


Опубликованно 29.10.2019 05:30

"Це був виклик для всієї моєї команди, і ми його прийняли!": як Алан Бадоєв і Олена Коляденко впорались з організацією "Ходи Гідності" до Дня Незалежності

Сьогодні, 24 серпня, на честь святкування 28-ї річниці Дня Незалежності в Києві пройшла "Хода Гідності". Режисерами урочистої частини виступили Алан Бадоєв і Олена Коляденко. Що найцікавіше було під час ходи та що розповіли постановники — дізнайтесь далі в матеріалі.

Україна святкує День Незалежності та у Києві вже пройшла основна урочиста частина свята. Відомо, що цього року постановку готували відомі українські режисери Алан Бадоєв і Олена Коляденко.

 Алан Бадоєв вперше очолював такий масштабний проект:  Алан Бадоєв

Для мене було величезною честю взяти участь в організації урочистої частини святкування Дня Незалежності. Це був виклик для всієї моєї команди, і ми його прийняли. Тому що завдання, яке поставив перед нами Володимир, повністю співпадало з нашими уявленнями про те, як повинно виглядати свято незалежності України.

У Києві "Хода Гідності" складалася з трьох частин. Слоган усієї урочистої частини був: "Ми — Різні, але Ми — Єдині". Хода почалася з проголошеної хвилини мовчання на Алеї Небесної сотні.

Потім Володимир Зеленський попрямував до дзвона під пішохідним мостом, де дитина, чий батько загинув рівно рік тому, захищаючи країну, запустила передзвін дзвонів в різних містах України. У цій же частині, саунд-продюсером якої виступив Євген Філатов (The Maneken), покладання квітів загиблим супроводжувалося вокалізом та грою на сопілці від ONUKA.

Другу частину Ходи визначили виносом прапора України. З підняттям національного символу військовий хор почав акапельне виконання Гімну України, яке поступово переросло в масштабне музично-хореографічне дійство. Вперше в історії Гімн України звучав більш ніж 7 хвилин у виконанні понад 600 голосів.

У цій частині програми взяли участь хор ім. Г.Г. Верьовки, оркестр і хор ЗСУ, оркестр Національної поліції України, оперні співаки Андрій Романенко і Євген Орлов, оперні співачки Анжеліна Швачка та Оксана Крамарева. Варіацію гімну на піаніно виконав легендарний композитор Мирослав Скорик. Народна артистка України Тіна Кароль заспівала куплет гімну на даху консерваторії, а представник нового покоління — молода співачка Аліна Паш зачитала реп у супроводі барабанщиків Почесної варти президентського полку. За задумом режисера кожен елемент цього масштабного дійства показав, що нехай ми всі різні, ми — єдині.

У третій заключній частині Ходи Президент України вручив державні нагороди. Зеленський у своїй промові зазначив, що буде прагнути бути настільки ж корисним для своєї країни, як нагороджені ним герої. У фіналі події колона рушила до Європейської площі. Президент символічно її замкнув.

Актуально: привітання з Днем незалежності України 2019.

Читать также С Днем независимости, Украина: 35 лучших идей модного патриотичного маникюра (фото)

Фото: прес-служба-->

Live Journal

Facebook



Категория: Гламур